Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Pénzügyi biztonság

2011.04.04. 12:25 - Balintpeter

Címkék: biztonság család gyerek gazdaság szülő pénz pénzügy tőke

Vegyes érzésekkel nézegeti az ember az utóbbi hónapok gazdasági statisztikáit. Leginkább az a tény ad okot aggodalomra, hogy nem csökkent a munkanélküliség. A másik szem pedig azért nevet, mert élénkült a gazdaság, mind az export, mint az import nőtt, ez pedig reménykedésre ad okot, miszerint a gazdaság hamarosan úrrá lesz a válságon, s egyre több ember mondhatja el magáról: van munkahelyem, tudok a családomról gondoskodni.

Csakhogy: mintha túlzottan is a munkahelyben bíznánk. Azt gondoljuk, ha rendesen kapunk fizetést, előbb-utóbb megoldódnak pénzügyi problémáink.
Pedig erről szó sincs. Az egyén nem bízhat senkiben, csak önmagában. Fizetését egyfajta tőkének kell, hogy tekintse, melyből hosszú távú célokat valósíthat meg.
Akinek családja van, aki gyereket nevel, annak az elsődleges hosszútávú cél a gyerek. Az ő életkezdése, lakáshoz juttatása, taníttatása nagyon fontos. Ma egy fiatalnak tőkére van szüksége, mert saját jövőbeni fizetéséből nem tud annyit félretenni, hogy abból megalapozzon egy életet.
Az életpályatervezést a szülőnek kell elkezdenie. Neki kell olyan, alaposan meggondolt-megfontolt konstrukciókban elhelyeznie pénzét, hogy a gyermek 18 éves korára ne legyen "egy szál semmiben", legyen mire alapoznia. Legyen tőkéje.
ebben a nem könnyű munkában segít Önöknek az életpályatervezés szakértője, a Generomax Kft.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr502798499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása