Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Családellenes a Való Világ?

2010.12.16. 13:50 - Balintpeter

Címkék: család gyerek szülő felnőtt önbizalom tanítónő való világ családellenes

Ismerősöm, L.-né, tanítónőként dolgozik egy megyeszékhelyen. Két kamaszkorú gyermek édesanyja.. Azt meséli nekem, mi a baja a Való Világ című műsorral.

-Szerintem a Való Világ családellenes- mondja- Az emberi érzelmeket üzlet, pontosabban: pókerjátszmához hasonló szavazósdi tárgyává teszi, az őszinteséget mindenféle taktitákkal pótolja. Relativizálja igazság és valóság viszonyát, átértékeli a realitás és fikció fogalmait. Azok a gyerekek, akik nézik ezt a műsort, torz értékrendű felnőttekké válhatnak. Olyanokká, akik számára semmit sem jelent az empáta, a másokra való odafigyelés. Mivel egyéniségüket kiszolgáltatják egy show-műsornak nem lesz igazi önbizalmuk. Ezért tartom gyerek-sőt: családellenesnek a Való Világot. Én, mint szülő ,nem engedem, hogy nézzék a gyerekek.

Nem kell ismerősöm minden szavával egyetérteni, de azért érdemes elgondolkodni rajta...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr372519562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása