Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Családi adózás-érdemes már januárban lépni!

2011.01.07. 13:13 - Balintpeter

Címkék: család gyerek magyarország adózás európa január szülők adóalap

2011-től Magyarországon- csakúgy, mint Európa több más államában- lehetőség van arra, hogy jövedelmünk után úgynevezett családi adózási rendszerben adózzunk. Ez a szisztéma jelentős kedvezményeket biztosít a gyermeket nevelő családok számára.
Egy vagy két nevelt gyermek esetén gyermekenként havi 62 500 forint vonható le az adóalapból.
Három vagy több nevelt gyermek esetén gyermekenként havi 206 250 forint vonható le az adóalapból.

Fontos tudnivaló, hogy már a január havi munka után kifizetett bér esetében igénybe vehetjük a kedvezményt, ha munkáltatónktól elkérjük és idejében kitöltjük az egyoldalas formanyomtatványt. Kedves szülők! Érdemes sietni!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr492567291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.12. 12:26:45

ez szerintem igazából nem családi adózás, hanem családi adókedvezmény. mindenesetre a cél jó, és tényleg érdemes sietni. szerintem az is fontos még, hogy már 91 napos magzatra is igénybe vehető. írtam ma erről (a jó oldalairól, és az én koncepciómról is) de az ide túl hosszú lenne :)
süti beállítások módosítása