Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Karácsonyfa a családok egészségéért

2010.12.20. 09:51 - Balintpeter

Címkék: család egészség karácsony debrecen hamburger szülők karácsonyfa egészséges étel

Tajvanban műanyag kanalakból készített karácsonyfát állítottak fel, hogy ezzel hívják fel a családok figyelmét: a karácsonyi ünnepek alatt sem szabad szennyezni a környezetet.

Örömmel jelentjetjük, hogy a tajvani példa magyar követőkre is talált. A Családi Ebéd Társaság Magyarországon is hasonló akcióra készül. Annyi a különbség, hogy itt pizzásdobozokból szeretnének karácsonyfát állítani.

- Mire szeretnék ezzel felhívni a figyelmet?- kérdeztük Puskás Anitát, a szervezet elnökét.
- Arra- válaszolta kérdésünkre az elnök- hogy Magyarországon elvesztette méltóságát az otthoni főzés. Egyre több család ebédel gyorséttermekben, eszik leves és második helyett hamburgert, s szok szülő már vasárnapi ebédet sem hajlandó otthon készíteni, inkább elviszi a gyereket valami pizzériába, vagy hamburgereshez. Nem törödnek a szülők azzal, hogy gyermekeik eégszséges ételhez jussanak.

- Miért káros a gyorsétterem a gyermekek egészségére?
- Azét, mert a hamburger, a pizza nem ad elég szerves tápanyagot, valódi rostot a gyerek szervezetének. A gyros még csak-csak, hiszen az egy tradicionális görög étel, de a pizza (főleg a gyorsfagyasztott változata) kifejezetten ártalmas a gyermekek gyomrára, egész szervezetére. A kisgyerek nem kap  elég vitamint, és ez felnőttkorában is okozhat súlyos egészségügyi gondokat.

- Mit tegyenek azok, akik egyértenek az akcióval, és csatlakozni szeretnének?
- A pontos időt még nem tudjuk, de mindenképp Debrecenben szeretnénk felállítani a pizzásdobozokból készült karácsonyfát. Aki szeretni csatlakozni hozzánk, semmi más dolga nincs, mint hogy egy pizzásdobozzal a kezében megjelenik a helyszínen. Pontosabb információkat csak később tudunk közölni.

- Köszönöm a beszélgetést!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr262527435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása