Életpályatervezés családja, gyermeke részére. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjon! Érdeklődni: 06 30 737 4043

Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Társadalmi munka az érettségiért

2010.12.20. 11:56 - Balintpeter

Címkék: munka iskola diák érettségi szülők társadalmi mszoe közoktatási törvény

A közoktatási törvény tervezett módosítása szerint a jövőben csak az kaphat érettségi bizonyítványt, aki négy középiskolai éve alatt legalább 60 óra társadalmi munkát végzett. A javaslat igencsak megosztja a szülőket és a középiskolás diákokat is.
Hogy miért?
Íme!

1. Kétségtelenül előnye a dolognak, hogy megszokatja a diákokkal a munkát, élettapasztalatokat ad a tizenéves fiataloknak. Azzal, hogy közhasznú tevékenységet végeznek, kissé az önbecsülésük is nőhet.

2. De ki határozza meg, mely munkák minősülnek majd közhasznúnak? Nem fordulhat-e elő, hogy a fenntartó, vagy épp maga az iskola, a szükséges karbantartási és felújítási munkát végezteti el diákokkal?

3. Rentábilis-e a társadalmi munka? Hogyan illeszkedik be a kapitalista gazdasági rendszerbe?

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) már kiadott egy közleményt, melyben aggodalmaiknak adnak hangot. Olvasható az MTI honlapján.


 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr682527670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása