Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Csak zsarolás, semmi több?

2011.02.04. 10:32 - Balintpeter

Címkék: család nyugdíj zsarolás balesetveszély magánnyugdíjpénztár

A Magyar Szocilaista Párt több nyilatkozatában is úgy állította be, mintha az emberek pusztán azért léptek volna ki a magánnyugdíjpénztárakból, mert Orbán úgymond " megzsarolta" őket: ha maradnak nincs állami nyugdíj.

Ez a beállítás véleményem szerint csak félig igaz. Mert az is zsarolás volt, amikor 1998-ban bizonyos korosztályok számára kötelezővé tették a magánnyugdíj-pénztárakba való belépést.

És azt se felejtsük el, hogy 2008-ban és 2009-ben a magánnyugdíjpénztárak eléggé alulteljesítettek. Igaz, hogy 2010-ben ez megváltozott és magas hozamokat produkáltak a pénztárak, előtte azonban kritikán aluli volt a teljesítményük.

Azért mondtam el ezt, mert úgy éreztem, hozzátartozik a teljes igazsághoz. Szerző Családja- mert mi közösen hoztuk a döntést- azért döntött a kilépés mellett, mert az elmúlt két évben nagyon negatrívak voltak a hozamok, és nem akartuk kockáztatni a nyugdíjunkat. Úgy éreztük, túl nagy a balesetveszély.

De nem kötelező így gondolkodni. Ez csak egy nézőpont.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr992637731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása