Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Cukor:100 százalék!

2011.02.25. 16:56 - Balintpeter

Címkék: család pénz áremelés energia fogyasztó 100 cukor

A magyarországi élelmiszerárak növekedése az 1980-as évek óta folyamatos. Minden évben minden alapvető cikk fogyasztói ára emelkedik néhány százalékkal. Megszokta ezt már a lakosság, hozzászoktak már ehhez a családok, ez van, és nincs mit tenni.

A napokban azonban minden korábbinál durvább és a fogyasztók számára előnytelenebb áremelés történt. Kelet-Magyarországon a cukor korábban 170 forint körüli áron volt kapható a boltok polcain. Ez most 340 forint körülre nőtt. Az áremelés tehát 100 százalékos. Jó sok pénzt keres ezen valaki.

Hogy mi az oka ennek, arról senki világosan nem beszélt. Azok, akiknek ebből hasznuk származik, lapulnak. A termelők egyik képviselője azt állította, azért kellett 100 százalékkal megemelni a cukor árát, mert korábban nem volt áremelés, meg aztán nőtt a benzinár, drágult az energia...

De akkor miért nőtt a szlovákiai import cukor ára is? Meg a német importé?

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr642690294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása