Életpályatervezés családja, gyermeke részére. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjon! Érdeklődni: 06 30 737 4043

Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

A gyerekek kétharmada rossz tartású

2011.02.28. 13:15 - Balintpeter

Címkék: gyerek betegség szülő számítógép torna tartás

Egy nemrégiben, több, mint 2000, 10 éves gyereken elvégzett vizsgálat szerint a magyar gyerekek több, mint 2/3-a rossz tartású, gerincoszlopa helytelenül fejlődött.

Ez nem azt jelenti, hogy okvetlenül gerincbetegséghe van a gyermeknek, csak annyit, hogy nagy eséllyel lehet, hogy gerincbetegség alakul ki náluik felvőttkorban, vagy épp kamaszkorban, ami  talán még veszélyesebb.

Mi az oka a gerincproblámák ily nagy mértékű elterjedésének?
1. Túl sokat ülnek a gyerekek, többnyire a számítógép előtt.
2. Az iskolai testnevelésórák nem eléggé hatékonyak. A tanulók nem veszik komolyan a gyakorlatokat, sok a felmentett, vagy csak egyszerűen lazsáló.

Egyedül kifejezetten személyre szabott tartásjavító tornával lehetne segíteni a problémán, ám ez nem minden iskolában megoldható.
Célszerű tehát a szülőnek odafigyelnie, ne üljön a lurkó egész nap a computer előtt. Így legalább az első problémát ki lehet küszöbölni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr752697333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása