Életpályatervezés családja, gyermeke részére. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjon! Érdeklődni: 06 30 737 4043

Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

A gyereknevelés költségei

2011.03.29. 10:17 - Balintpeter

Címkék: család kormány gyereknevelés egészség pénz alkotmány költség

A magyar szülők Európában példátlan anyagi terheket vállalva nevelik gyermekeiket. Ezen kíván változtatni a kormány új alkotmánytervének azon pontja, miszerint adómentessé tennék a gyermeknevelés költségeit.

Kétségkívül üdvözlendő a döntés, hiszen minden család jobban érezné magát, ha nem kellene forgalmi adót fizetni például az iskolai tankönyvek vagy a bébiétel után. Több pénz maradna élelemre, egy-egy kisebb kirándulásra. Ám a túlzottan általános megfogalmazás ( " a gyermeknevelés költségei") veszélyes is lehet, hiszen nem határozza meg pontosan, mit is ért a gyermekneveléssel kapcsolatos költségek alatt. A pelenkát? A gyerekkönyvet? A babakocsit? Vagy csak az oktatással, intézményes neveléssel kapcsolatos díjakat?

Valahogy konkrétabban kellett volna megfogalmazni ezt az egészet. Például: Az oktatással, intézményi neveléssel kapcsolatos költségek legyenek adómentesek. Vagy: A gyermekek egészségével kapcsolatos kiadások legyenek adómentesek. Valami ilyesmi.
Persze, minden akkor dől el, mikor a Parlament az új alkotmány alapján megfogalmazza és elfogadja a szükséges törvényeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr692781203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása