Életpályatervezés családja, gyermeke részére. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjon! Érdeklődni: 06 30 737 4043

Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Öngondoskodás- a családért

2010.11.29. 11:27 - Balintpeter

Címkék: család gyerek kormány nyugdíj továbbtanulás öngöndoskodás

A kormány megszavazta a nyugdíjrendszer módosításáról szóló törvénycsomagot. Ez voltaképpen a magánnyugdíj-pénztári rendszer megszűnését jelenti. Mert igaz ugyan, hogy lehet kérni, a magánnyugdíj-pénztári tagság fennmaradását, ám a pénztárak oly jelentős vagyont veszítenek, hogy az alapjaiban rengeti meg a rendszert.

Nem kell azért azt hinnünk, hogy az öngösdöskodásnak vége szakad egy kormánydöntés miatt. Az életbiztosítások illetve az ezekhez kapcsolódó befektetési programok továbbra is működni fognak, sőt, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter hétfői nyilatkozata szerint a kormány a jövőben a jelenleginél jobban kívánja támogatni az önkéntes nyugdíjolnztéri rendszert is.

Az egész életén át tartó pénzügyi gondoskodás tehát nem vesztette értelmét. Sőt! A várható gazdasági növekedés miatt érdemes gyermekünk jövőjét minél alaposabban "lefedni", hogy ne akkor szaladgáljunk fűhöz-fához pénz után, mikor égető szükség van rá, hanem álljon rendelkezésre a szükséges tőke. Ha tizennyolc évesen a gyermek tovább kíávn tanulni, az egyetemek, főiskolák nagyon sokba kerülnek. Kezdjük el tehát a tőkegyűjtést, kormányoktól és politikai rendszerektől függetlenül!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr822480777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása