Életpályatervezés családja, gyermeke részére. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjon! Érdeklődni: 06 30 737 4043

Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

A svéd gyerek

2010.12.15. 11:10 - Balintpeter

Címkék: család gyerek szülő gyereknevelés svéd pénz tőke

A svéd gyerek, az kérem szépen ,nem más, mint egy pénzcsináló gép. Létével jelentősen hozzájárul a család életszínvonalának fenntarátáshoz.

A második világháború után megszületett a jóléti kapitalizmus rendszere. Svédországban ez úgy működött, hogy magas adókért cserébe magas színvonalú szociális háló alakult ki. A családok minden támogatást megkapnak a gyerkőcök felneveléséhez.

Összegszerűen ez gyermekenként havi 276 000 forintnak megfelelő összeget tesz ki. Ennyivel támogatja közvetlenül a svéd állam a gyermeknevelést. A szülő tehát rá vagyon utalva a gyermekre. Ha nincs gyerek, nincs lóvé, csak a munkabér. Abból pedig a család nem él meg. Csak szűkösen.

Igen ám, de midőn a svéd gyermek eléri 18. életévét, a támogatás megszűnik. Fuccs. Mínusz 276 000 forint lesz az egyenleg. A szülők tehát, hacsak nem akarják az életszínvonal- zuhanás megrázó traumáját átélni, kénytelenek gondoskodni a gyerek jövőjéről, meg a sajátjukról. Mire a lurkó nagykorú, papának-mamának megfelelő tőkét kell felhalmoznia.

Gazdaságilag van a rendszerben némi ésszerűség,ám a lélektan szemszögéből nézve: katasztrófa. A gyerek uralkodik a szülőkön. Tudatában van annak, hogy noha, egy szalmaszálat sem tett keresztbe, mégis, jelentősen könnyíti szülei életét.

Tanulság: a jólétet sem szabad túlzásba vinni. Pontosabban: meg kell gondolni, hogyan gondoskodunk valakiről.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr372517176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása