Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Minden család otthonában ott a múzeum!

2011.02.02. 10:50 - Balintpeter

Címkék: google család tudás múzeum tanár számítógép

Legalábbis a Google új projectjének segítségével, amely a világ legnagyobb múzeumainak anyagát teszi hozzáférhetővé a "látogatók" számára. Olyan nemzetközi rangú gyűjteményeket csodálhatunk, ha leülünk számítógépünk mellé, mint a Louvre vagy a Tate Galery.

Olyan szempontból helyeselhető a dolog, hogy könnyen oktathatóvá válik a művészet, nem hivatkozhat arra egyik gyerek sem, hogy azért nem látta a Mona Lisát, mert a családnak nincs pénze Párizsba utazni. Aztán persze jómagam is kíváncsi vagyok a nagy galériák képeire, szobraira. Szóval: A tudás mindenki számára elérhető. Meg a látvány is. A tanárok dolga könnyebb lesz ezáltal.

Az már viszont figyelemreméltó elelnérv, miszerint számítógépen látni valamit nem ugyanaz, mint a valóságban. A képernyő-nézés nem ér fel a valódi múzeum- élménnyel.

De jobb ,mint a semmi...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr972632965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása