Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

A különtanár

2011.02.09. 13:50 - Balintpeter

Címkék: család gyerek pénz iskola érettségi családtag különtanár

Ma Magyarországon minden második gyerekhez jár különtanár. Kihez azért, mert jó képességű, kihez azért, hogy egyáltalán átmenjen, ne bukjon meg.

Egy átlagos magántanár 800-1500 forintot kér óránként. Ha hetente egy órát vesz a gyerek, akkor ez 3200-6000 forint havonta egy magyar családnak. Nem kis pénz. Saját pedagógusi tapasztalatból tudom azonban, hogy egy diák nem egy, hanem kettő-hérom órát vesz hetente. Ez a családnak már 7000 forint feletti kiadás.

Sok helyen a házhoz járó magántanár már szinte családtag.

Ha az állami iskolarendszer képes volna megfelelően gondozni a tehetségeket, ha képes volna a felzárkóztatásra, megúszhatnák a szülók ezt a nem túl kellemes kiadást. Nem kerülne pénzbe, ha a gyerek érettségire vagy felvételire készül.
Mikor fog ez bekövetkezni?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr42649098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása