Életpályatervezés családja, gyermeke részére. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjon! Érdeklődni: 06 30 737 4043

Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Gyerekért szavazat?

2011.02.14. 11:00 - Balintpeter

Címkék: család gyerek orbán kormány alkotmány kérdőív gyerekvállalás szavazat

Az új magyar alkotmányt előkészítő bizottság - melyből jelzem, az ellenzék már régen kivonult- hamarosan kérdőíveket küld szét a magyar állampolgároknak. Ebben olyan kérdésekről mondhatja el véleményét az egyszerű honpolgár, melyek alapjaiban változtathatják meg a 21.századi Magyarország gazdasági-társadalmi életét.

A kérdések egyike az lesz, hogy járjon-e az általa nevelt gyermekekért cserébe plusz szavazat az állampolgárnak? Magyarul: ha parlamenti vagy önkormányzati választások lesznek, a gyerekesek/ nagycsaládosok előnyt élvezzenek-e a többiekkel szemben.

Olyan elképzelés is felmerült, hogy minden gyerek után járjon egy többletszavazat. Az az állampolgár tehát, aki nyolc gyereket nevel, voltaképpen kilenc szavazónak számítana.

Bár tiszteljük a kormány azon törekvését, hogy meg akarják ismerni az emberek véleményét, s így megalkotni az új alkotmányt, nézetünk szerint a gyerekvállalást nem ilyen módon kellene honorálni. Mert, ha minden gyerek után jár egy szavazat, óriási versenyfutás indul majd a nagycsaládosok kegyeiért, s ezen versenyfutásban lesznek olyan erők- főleg a kisebb településeken- melyek készek klesznek meg engedett eszközöket is alkalmazni.

Azt tanácsoljuk tehát, a kérdőíveken ne mondjunk igent a "gyermekért szavazat" ötletre. Nem jár jól ezzel sem az ország, sem pedig a családok.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002659930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása