Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Szavazati jog- már Németországban is!

2011.02.22. 09:49 - Balintpeter

Címkék: munka család gyerek kismama németország szavazat gyes

Nem kizárólag Magyarországon merült fel az, hogy a szülők a gyermekek után is kapjanak szavazati jogot. Mint azt Rétvári Bence államtitkár a Magyar Nemzet mai számában kifejti, az 1960-as évektől az akkori Német Szövetségi Köztársaság politikusai is foglalkoztak azzal, hogy a demokráfiai visszaesést elkerülendő, politikai extra-jogokkal, például gyermekek után járó szavazati joggal jutalmaznák azon bátor felnőtteket, akik még mernek gyermeket vállalni, családot mernek alapítani.

Aztán, mint az ominózus cikkből kiderül, ott is elvetették ezeket a javaslatokat. Az ottani politikai elit is arra döntésre jutott, hogy nem ily módon kell sztönözni a gyermekvállalást. Hanem inkább gazdasági- szociálpoitikai eszközökkel.

Magyarországon is inkább erre volna szükség. Például növelni kellene az általános bérszínvonalat, jobban oda kellene figyelni a munkavállalói jogokra, s biztosítani kellene azt, hogy a gyesről visszatérő kismamát vegye vissza a munkahelye.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr732679000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása