Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

A gyógyszertámogatásról

2011.03.01. 12:06 - Balintpeter

Címkék: család magyar pénz gyógyszer támogatás megtakarítás szerkezetátalakítás

A kormány hamarosan nyilvánosságra hozza a Széll Kálmán -tervet, melynek célja egy erős, korszerű Magyarország és egy hatékony magyar állam kiépítése. A hírek szerint- melyeket Navracsics Tibor miniszterelnökhelyettes is megerősített- mindenképp része lesz a csomagnak a gyógyszerkassza átalakítása, mely 2011.júliusától új rendszerben fog működni.

Mennyire tűnik indokoltnak a jelenlegi Magyarországon a gyógyszertámogatások rendszerének átalakítása? Azt kell mondanunk, nagyon. Független egészségügyi szakértők állítják,  hogy minden 100 forintból, amit a magyar lakosság, amit a magyar családok gyógyszerre- többnyire támogatott gyógyszerre- elköltenek- 30 forint felesleges. Több gyógyszert fogyaszt a magyar átlagember, mint a szomszédos országok bármelyikének átlagpolgára.

Kevesebb gyógyszerre van szükség, ez tény. De az is igaz, hogy a magyar lakosság egészségi állapota katasztrofális. Ha a betegek száma marad, viszont a gyógyszertámogatás csökken, úgy egyoldalú kitolás történik a betegekkel. És nem minden beteg magyar maga okozta magának a bajt...Nem indokolt azzal büntetni minden beteget, hogy több pénzt veszünk ki a zsebéből. Nem is szólva arról, hogy így kevesebb jut megtakarításra.

A kormány jó szándékát bizonyítja, hogy a Széll Kálmán- terv egészének elfogadását társadalmi konzultáció előzi majd meg, legalábbis ezt mondta Navracsics Tibor.
De mégis: rossz előérzeteim vannak.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr582700943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása