Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Büdös buszokkal a szebb környezetért

2011.03.30. 10:42 - Balintpeter

Címkék: gyerek busz dkv levegő környezet troli

Az Európai Unió úgy döntött, fokozatosan csökkenteni kell az öreg kontinensen futkározó, energiapazarló és környezetszennyező gépjárművek számát. 2030-ra azt szeretnék elérni az Unió közlekedésvédelmi szakemberei, hogy minden második gépjármű elektromos legyen.
Azért üdvözöljük a kezdeményezést, mert- minden ellenkező intézkedés dacára- folyamatosan nő Európában a légszennyezettség, a károsanyag-kibocsátás, ami leginkább az idősek és a gyermekek egészségét viseli meg. Magyarországon több alkalommal is volt már olyan szmogriadó- például Budapesten, Miskolcon- amikor kifejezetten megtiltották, hogy a kisgyerekeket kivigyék az utcára.

Debrecen szembemegy az EU által diktált és környezetvédő szervezetek által elfogadott trenddel. A Debreceni Közlekedési Vállalat ugyanis azt találta ki, hogy 2011.április 1-től hétvégenként a trolibuszok helyett hagyományos autóbuszok közlekednek. Ezek a járművek a cívisvárosban sincsenek hibátlan állapotban, ráadásul sokkalta környezetszennyezőbbek, mint a trolik.
A DKV arra hivatkozik, hogy hétvégenként nappal végzi a trolibuszok vezetékeinek karbantartását. Gondolom, nem akarnak túlóradíjat fizetni. Ám a szűken vett fiskális szempontok helyett jó lenne arra is gondolni, hogy minél kevesebb mérget szívjanak be a debreceni polgárok. Hogy szebb legyen a környezet, hogy tiszta legyen a levegő.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr262784458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása