Életpályatervezés családja, gyermeke részére. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjon! Érdeklődni: 06 30 737 4043

Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Kérdések az alkotmányról- Válaszok 1.

2011.03.03. 10:24 - Balintpeter

Címkék: blog család magyar kormány rendszerváltás alkotmány kérdőív

Tegnap kapta meg családunk a kormány alkotmányozási kérdőívét. Ebben a kijelölt bizottság olyan kérdéseket tesz fel, melyek döntő kihatással lehetnek a Magyar Köztársaság új alkotmányára nézve. Sorozatunkban szeretném elmondani a véleményemet a kérdőívről, illetve szeretnék tanácsot adni azoknak, akik még nem tudják, mit feleljenek az egyes kérdésekre.

Hangsúlyoznom kell, itt pusztán a blogger véleményéről van szó, melyet sem követni, sem elhinni nem kötelező.

Az első és legalapvetőbb kérdés: válaszoljunk-e a kérdőívre? Érdemes-e a családoknak időt és energiát áldozniuk arra, hogy eltöprengjenek az országos politikába vágó dolgokon. Azt gondolom, erre a kérdésre a válasz: igen. Tudni kell, hogy jelenleg érvényben lévő demokratikus alkotmány úgy született, hogy néhány ember összeült, és megpróbálta megfogalmazni, hogyan kell demokratikus államban "leosztani a lapokat". A rendszerváltás idején az idő is sürgette a politikai elitet. Nem volt idő tanácskozni.

Az új alkotmány- legalábbis a kormány szerint- másképp, más elvek alapján, a polgárok demokratikus vélemény-nyilvánítását is figyelembe véve, készül el. Ezért kell élnünk a lehetőséggel, és visszaküldeni a kérdőívet.
Mert most a szülők, gyerekek, családok, szóval: a magyar polgárok véleményét is megkérdezik.

Az már más lapra tartozik, hogy megfogadják-e. Én mindenesetre megcselekszem, amit megkövetel a.... . Nem kerül semmibe. A válaszboríték ingyen van.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr172706552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása