Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Gyűjtsünk a gyereknek lakásra!-1.

2011.03.07. 12:40 - Balintpeter

Címkék: család gyerek orbán kormány szülő lakás otthon 2011 tizenéves

Minden szülő szeretné, ha gyermeke minél előbb és minél jobb feltételek mellett tudna önálló életet kezdeni. Az önálló életkezdéshez feltétlenül szükség van önálló lakásra. Ám a magyar családok többsége nem képes arra, hogy önerőből összespóroljon a tizen- vagy huszonéves fiatalembernek egy önálló otthont.

Orbán Viktor a minap bejelentette, hogy a kormány már 2011-ben újraindítja az Otthonteremtő programot, melynek lényege, hogy szociális bérlakásokat építenek fiatal házasok számára. El lehet azon vitatkozni, hogy egy szociális bérlakás megfelelő minőségű életkezdés-e a fiatal párnak, s ha később nagyobbra szeretnék cseréni, lesz-e erre módjuk. Ha egy fiatal családot alapít, nem feltétlenül harminc négyzetméteres garzonban kívánja ezt megtenni.

A másik oldal viszont: ha tényleg beindul a program, sok családnak jól fog jönni ez a lehetőség. Nincs más választása. Épp ezért érdemes megtakarítani, hogy mire odakerül a sor, rendelkezésre álljon a szükséges önrész.
Hogy hogyan érdemes megtakarítani, erről szól sorozatunk következő cikke.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr422718064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása