Életpályatervezés családja, gyermeke részére. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodjon! Érdeklődni: 06 30 737 4043

Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Gyűjtsünk a gyereknek lakásra!- 2.

2011.03.09. 11:19 - Balintpeter

Címkék: élet család gyerek orbán szülő hitel lakás

Minden szülő szeretné, ha felnövekvő gyermeke minél hamarabb és minél jobb körülmények között elkezdhetné önálló életét, s később családot alapíthatna. Ám ma a magyar szülők mindössze 10 százaléka engedheti meg magának hogy ad hoc módon, azaz "rögtönözve", ingatlant vásároljon.
A többieknek marad a spórolás, a jól megtervezett megtakarítás. Az életpályatervezés abban segít a családoknak, hogy a megfelelő mennyiségű pénz a megfelelő időben álljon rendelkezésre.

Tegyük fel, hogy egy most tíz esztendős lurkónak szülei lakást szeretnének vásárolni 18 éves korára. Tegyük fel azt is, hogy nem minigarzont szeretnének, hanem legalább egy kétszobás társasházi lakást. Feltételezzük, hogy nyolc év múlva azért már valamelyest beindul az ingatlanpiac- az Orbán-kormány a múlt hét végén jelentett be egy, az építőipar talpraállításáról szóló csomagot- szóval, az árak kissé magasabbak lesznek, mint ma.

A lakás ára tehát körülbelül 15 millió forint lesz. Ezt nyolc év alatt nagyon nehéz lesz összegyűjteni. Az viszont már nem lehetetlen, hogy a lakáshitel felvételéhez szükséges önrészt előteremtsük. Ha ez 20 százalék, akkor nyolc év alatt kell 3 millió forintot megtakarítani. Ez évente kb. 360 000 forint, havonta harmincezer. Nem tűnik lehetetlennek.

És itt jön az életpályatervezés igazi sava-borsa! Mert mi a fenti példában nulla százalékos hozammal számoltunk. Jól választott pénzügyi termék esetén a nyolcéves periódusban előálló hozamok hozzáadódnak a végösszeghez. Így nem harmincezret kell havonta félretennünk, hanem kevesebbet.

Így már elindíthatjuk a gyereket az életben...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr442724305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása