Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Gondoskodás a szülőkről

2011.03.11. 12:03 - Balintpeter

Címkék: segítség gyerek alkotmány idős egyedül asszony szülők gondoskodás

A kormány szerdán hozta nyilvánosságra új alkotmánytervezetét. Ennek XV. cikkelyében található egy érdekes pont: A nagykorú gyermek köteles gondoskodni rászoruló szüleiről.

Mindenekelőtt örülök annak, hogy az alkotmány készítői gondoltak az idősekre is. Magyarországon mindig is problémás volt az idős szülők helyzete, hogy a móriczi szélsőségeket ( a feleslegessé vált családtag meggyilkolása) ne említsem. De számtalan esetben fordul elő időskori depresszió. a magára maradt, sokszor egyedül élő asszonyt gyermekei nem látogatják, feleslegesnek érzi magát, nem tud mit kezdeni az életével, érzelmi és anyagi segítségre volna szüksége.

Az már kérdéses lehet, hogy egy ilyen javaslatnak az alkotmányban van-e a helye. Jómagam célszerűnek látnám, ha külön törvényjavaslat foglalkozna az egyedül maradt, de családdal (elvben) rendelkező idősek ügyével.

Mondják el Önök is véleményüket!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr452730515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása