Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

A szülők nyugdíja

2011.03.17. 11:46 - Balintpeter

Címkék: blog család gyerek fidesz kormány pénz járulék nyugdíj szülők

Blogunk látogatói nemrég olvashatták a "Gondoskodás a szülőkről" című postunkat. Ebben arról írtunk, hogy a FIDESZ-KDNP alkotmánytervében szerepel egy olyan pont, mely szerint a nagykorú gyermek köteles lenne gondoskodni szüleiről.

Kormányközeli források szerint az elképzelés a gyakorlatban úgy valósulna meg, hogy a szülő állami nyugdíjszámlájára utalnák a nagykorú gyermek által befizetett TB-járulék egészét vagy egy részét. Így a szülő akkor is kapna valamennyi pénzt, ha az a helyzet áll elő, hogy kirúgják őt a munkahelyéről ötven- akárhány éves korában.

Személyes véleményem szerint az egész olyan nesze semmi-fogd meg jól dolog. Mert ha a gyermek TB-járulékának 50 százaléka menne a szülő számlájára, akkor az pár ezer forintot jelentene havonta, abból meg szegény öreg még kenyeret sem vesz. A gyereknek viszont érvágás lehet, hiszen aki fél Tb-t fizet, az adott esetben fél ellátásra lenne jogosult?

Kicsit jobban át kellene gondolni ezt az egészet. Azt gondolom, ez az elképzelés- jelenlegi formájában-  nem jelent lényegi megoldást a magyar családok pénzügyi problémáira, nem oldja meg a nyugdíjrendszer problémáit.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr822746713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása