Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Ki dönti el, mi egészséges?

2011.02.17. 10:26 - Balintpeter

Címkék: család gyerek kormány egészség adó csokoládé hamburger egészségtelen étel

A kormány, nyilván azért, hogy növelje az állami bevételeket, adót kíván kivetni az általa egészéségtelennek tartott élelmiszerekre.
Első hallásra nincs is ezzel semmi baj, sőt, magyarázható a gazdasági racionalitással is a tervezett intézkedés, hiszen aki egészségtelen élelmiszereket fogyaszt, az jóval nagyobb valószínűséggel betegszik meg, ezáltal pénzbe kerül az államnak. Tehát, aki rongálja egészségét, az adózzon!

A probléma szerintem ott kezdődik: ki mondja meg, mi számít egészséges élelmiszernek és mi nem? Mert az, hogy a hamburger egészségtelen, az valahol nyilvánvaló, még a gyorsétteremláncok sem verik földhöz magukat ha ezt valaki kjelenti.
De a csokoládé? Az is egészségtelen? Nyilván, nagy mennyiségben fogyasztva az, hiszen hízlal, kövérít, ez növeli a szívbetegségek kockázatát. Nem kívánatos, hogy a gyerekek egyfolytában csokit zabáljanak. De orvosoktól hallottam, hogy napi pár gramm étcsokoládé nagyon is egészséges, javítja a vérkeringést és depresszió ellen is kiváló. A család minden tagja fogyaszthat kis adagban csokoládét.

A magyar lakosság azért eléggé túlzásba vitte a csokifogyasztást- ez külön bejegyzés témája lehetne.

Én azt nem értem ,ki dönti el, hogy mi egészséges ,és mi nem az? Amiből sok pénz jön, az egészségtelen? Azt már meg lehet adóztatni?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr142667329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása