Hírek, tanácsok családoknak

Minden, ami érdekelheti a magyar családokat. Gyermeknevelés, megélhetés, utazás, sport, tanulás, oktatás, mindenféle.

Friss topikok

Limitált kilakoltatás

2011.03.28. 12:16 - Balintpeter

Címkék: ingatlan család kormány értelem devizahitel kilakoltatás moratórium

A devizahitelekkel kapcsolatos árfolyamváltozások miatt sok magyar család került nehéz helyzetbe. A bedőlt hitelek száma 105 ezer körül van, pontos adatokkal nem rendelkezünk. Július 1-ig kilakoltatási moratórium van érvényben, addig egyetlen egyedülállót vagy családot sem lehet utcára tenni.

De mi lesz utána? Korábban írtunk már az Eszközkezelő létrehozásáról, ám a kormány múlt pénteken új javaslattal állt elő. Tízezerben maximálta azon családok számát, akik a moratórium lejártát követően kilakoltathatók.

Nem gondolom, hogy valami emberbaráti gesztus ez a kormány részéről. Inkább arról van szó, hogy az ingatlanpiaci lobbi szólhatott közbe: ha egyszerre túl sok eladó ingatlan jelenik meg a piacon, az tovább rontja az eladók helyzetét, mivel leveri az árakat. Ez lehet a kilakoltatási limit oka, értelme. Mást nem tudok elképzelni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladok.blog.hu/api/trackback/id/tr852778425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása